Friday, July 06, 2012

Dilema

haritu aku singgah gulatis..tujuan asal nk carik hadiah untuk majlis perpisahan big boss..aku ni biasa la..memang kalau dah masuk kedai kain..kalau tak bawak keluar sepasang utk aku..memang tak sah..

haritu, pas pilih kain untuk big boss, aku tawaf kedai..skalik ternampak laa kain sifon beaded..mak aii..cantiknyaa..teringin nak pakai..tapi biasa kain camtu untuk org kawin je..ataupun utk g dinner ke..tapi skang ni dah jarang sgt pg dinner..tak mcm dulu..kerap sgt2..maka aku pun berlalu pergi..

tapi x bleh x bleh..aku ni klu da skali berkenan..cane pon aku akan beli..da abes tawaf dua kali kedai tu..aku p balik kat seksyen tu..bila dah pegi kali kedua..maka terbeli lah kain tu..aku amik warna tiffany blue ke..ke baby blue..tah le..nnt raya aku tayang..bila dah beli..bwk balik rumah..mak aku da bising..

mak : ni kain-kain lembik cani susah nak jahit tau..
aku : ala makk..lawa tau..mak jahit ekk..
mak : hmmm..penat ni jahit kain cani..asek terbang ni
aku : alaa..mak mesti nk tgk anak mak lawa kan? kan? kan?
mak : ye la..nanti bagi baju ukur..nk jahit baju ape ni??
aku : alamak..baju apa sesuai mak?baju kurung x cantik kan?
mak : mini kurung la..kain??
aku : kain???

haaaa..tang kain ni yang aku tak tau nk wat jenis caner..


 kalau macam ni??ok?cam simple je kan??

 cani???x over ke??
kalau cani???macam org nk kawin plak kan??

please..please..please...korang tolong decide bleh??kain yg mana??gambar no 1?ke no 2?atau no 3?

6 comments:

Nurshuhada Zainon said...

shu suke no.3 jangan risau, tak over punye..

.a.s.y.i.k.i.n. said...

kan?aku pun baru nk jwb no3..=)..confirm gojes =)...

mNa said...

ekk??x nmpak cam pengantin ke?klu camtu akan dipertimbangkan..tq shu

mNa said...

kien - ngehehe..gojes x gojes..kang pas jahit malu nk pakai..

Lunia said...

klu atas simple, no.3 tu mmg cantik.. :)

mNa said...

owhh noted..tq lunia