Friday, April 15, 2011

Pasangan sibuk

Yerp..my mother in law bg gelaran tu kt kami..

Bukan ler sibuk sgt kan,tp slalu je time outstation kitorang ni bersilih ganti..cthnye if hari ahad sy kena g kedah n balik hari slase..dia plak kena g kl hari isnin balik rabu..haaa gitu..

Last week,msk minggu ke 3 sy kerja hari jumaat..nasib baik this week tadek ke mana2..at last we have a weekend together..yeay!!

now,kami realize that kitorang smkn kurang berkomunikasi..

Jadual sy :
730pg : heading to office
530 ptg : balik rumah
(Kdg2 lepak2 ngan kwn2 smpi kul 7)

Jadual suami :
8 pg : heading to office
9 / 10 mlm : blk rumah
(Dia training badminton @ kdg2 siapkan keje)

Bila dia balik,dlm sejam je pastu msg2 masuk tido..nk esoknya after sejam bgn,trus g ofis..

mlm semalam dia x bg sy tido..so cute..tp yg x cute da pukul 130 ler dearr..

Suami : syg..jgn la tido..jom sembang
Isteri : tgk jam le syg..130 da ni..ayg nk bukak mata pon x larat..

Syian suami saya..
Kami msh mencari formula cane nk make sure,how bz pon we are, komunikasi tu mst berlangsung lbh dr 4 jam sehari..

Ye la,pakar kaunseling kata, psgn yg kurang berkomunikasi menunjukkan psgn tersebut bermasalah..aiyoo..

"B!!!bgn cpt..kita berkomunikasi skrg!"

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

she-G said...

lebihkan kualiti..bukan kuantiti...
cepat,dah ade anak lagi kurang komunikasi karang...percaya lahh..huuuu...(sedih plak)

mNa said...

oo.camtu ekk..nnt nk pikir berkualiti ke x komunikasi kami nii.

Nurshuhada Zainon said...

1.30 pagi? tu tak jadi sembang tuh :p hehehe.

mNa said...

shu -..kekekeke...tu yg x lyn sgt tu..hahahah