Monday, May 11, 2009

Sangat Letih..

i'm backk!!

istana kondo ( tempat aku simpan beg, mandi dan tido )

trip ke langkawi sgt memenatkan..
bertolak dari kota bharu pukul 10.30 malam..
perjalanan sgt smooth..beberapa kali berhenti ( memenuhkan perut dan mengosongkan tangki )..

tiba di jeti kuala perlis jam 6.00 pagi..
singgah di masjid berdekatan untuk membersihkan diri..
tapi tadek can sebab ramai sgt pelancong tempatan..so end up dengan cuci muka, gosok gigi aje..

bekfest di kedai berhadapan dengan jeti..sgt tak sedap..aku lupa nama kedai tapi kalau korang g sane tgk roti canai yang dipotong dengan parang / golok tu..haa sebelah kedai tu la..YTH ke apa tah.. tapi sebab lapar aku makan jugak..

feri dari jeti lebih kurang pukul 10 pagi..wahh sgt penat da ni..
x mandi,cuaca panas..lengkap penderitaan hari tuhh..

smpi di jeti kuah dlm kul 11.30..
masa ni ingat nk check in dulu..rupanya silap
perjalanan di teruskan ke kedai kedai nusantara gamat..bayangkan
matahari tegak atas kepala..badan bepeluh2..muka beminyak..masa tu tgk air rasa nk g berendam je..

destinasi ke dua di beras tebakar..aku da penah pegi so tadek ape yang menarik..
rombongan aku lebih tertarik nk sopin..huhuhuh

destinasi terakhir pulak di makam mahsuri..
bayar masuk 5 hengget..sebab adik aku tak penah masuk..tepaksa la aku masuk..
cam biasa..kalau org tak penah pegi..mesti excited arr..

dlam kul 3 baru la check in di hotel..wahh..hazab ko..terus aku bukak ekon..sejukkan badan,then mandi..
apa korang ingat aku tido pastu?tadek nye la..da datang langkawi haruslah aku sopin sakan..

to be continued...

6 comments:

KV said...

takdak pekdah gi kalo nak tido. Wahahaha. Akak kalo gi situ wajib dok kondo istana. Nak sopin jalan kaki jek.

{Suria Muhammad} said...

cam biasa..kalau org tak penah pegi..mesti excited arr..

HELLO!
ai xjakun ok? siapa yg jakun nk naik kete lembu smbil bgambar? hahahahaha! :P

mNa said...

aikk..saya tidak menuju itu statement kepada kamu..terasakah?

adakah saya yang nk naik kete lembu itu..rasanya kamu..
siapa yang bayar itu gambo?kamu bukan

lagipon i da biasa naik kete lembu di melaka..

KV said...

hahaha..gaduh lagi 2 badik ni. Cepat2 salam!

Nurshuhada Zainon said...

my grandma's house dekat sgt dah dgn minyak gamat nusantara tu.

mNa said...

shu ~ ye ke?best la dekat ngan stok gamat