Sunday, January 18, 2009

Jangan terlalu menyayangi..

adushh..cam syahdu je tajuk post aku ni..
aku cume nk cite..dari ari jumaat aku asek nangis..
reason?kucing kesayangan ku suda mati..BOBOY..i mish uuu..
mesti korang kata..ek eleh..kucing mati pon nak nangis..
kucing aku ni sgt manja..ngan abah la dia paling manja..malam2 tido in between ma n abah..kongsi2 peluk..huhu..

dia sgt gemuk tau..bulu sgt halus dan gebu..wahh..da start rindu balik ni..
lupa lak nk bgtau dia mati sebab apa..
alkisahnya,pagi jumaat tu pas dia kejar2 ayam ( da fevret kucing aku kejar2 ayam ).di p seberang jalan nk makan rumput ( kucing makan rumput gak tau!!)..pastu cane tah dia p lintas camtu je..trus kena langgar kan van..teguling2 dia..

abah yang bawak balik..tak luka..i thought ok je..skalik abah letak..kepala dia cam teleng..mata dia tak fokus..pastu dia menguiau2..sah2 da patah leher..dalam sejam gak dia dok mengerang2..pastu dia mati..aku plak time tu dok basuh kain..nangis2 la..pelagi..huhuh..

BOBOY (masa ni kecik lagi)

4 comments:

KV said...

dulu akak ada sekor kucin kaler itam. Jari dia 6 sebelah tau. Pastu mati kena pijak ngan kete abang sendiri. Mmg nangis sebulan la. Pastu dah serik nak ada kucin lg. Plus malas nak basuh berak kencin.

green apple said...

yeah, cerita pasal kucing, aku dah ada semangat baru tahun ni.

tahun ni aku ada azam untuk menghilang rasatakut terhadap bulu.

nak pegi beli rabbit pasni!
sebab semalam aku nampak rabbit kat kandang tu muka kesian pandang aku.
tak tau la if dia buat muka kesian sebab nak suruh aku bela dia. or dia buat muka camtu sebab kesian tengok muka aku yang seposen ni.

mas said...

kak kv ~ aah..very sad kan?ni kalau tingat mesti nk nangis

green apple ~ apo la ko geli sgt kat bulu ni..cepat p beli arnab tu..
sama2 kita suka pada benda yang berbulu

{Suria Muhammad} said...

i miss the soft hairy boy... :( (talking about makhluk berbulu it is!)