Friday, January 18, 2008

kenangan dolu - dolu


susu
aku slalu tanya mak aku yang aku ni masa kecik - kecik dulu minum susu ibu @ susu dalam tin..

aku : ma, dulu masa kecik - kecik org minum susu ma ke susu lembu?
ma : kejap je minum susu ma..dlm 4 bulan..pastu minum susu lembu la
aku : susu lembu tu susu cap apa?
ma : lactogen...susu tu la glamer dulu2..









ni la susu lactogen versi dulu kala..


membesar la aku bagai johan dengan meminum susu lactogen ni..mak aku pon cite la yang dalam byk2 anak dia..aku la yg paling kuat makan..kuat minum susu..keh keh..patut la aku ni montok smpi skang..


bila da besar sket aku da tak minum susu ni da..tapi benda yang paling aku ingat ialah masa aku curik amik susu dalam tin (susu cap junjung)..letak dlm piring aku larik p nyorok bawah rumah..aku makan puas2..punya la aku peghak dulu ngan susu..masa tu bagi kluarga aku yg kurang berkemampuan ni..susu memang beli skali skala je..
Airport
masa kecik2 dulu pon aku suka sgt pegi airport..pegi tgk kapal terbang la..pe lagi..kecik2 dulu bagi aku airport ni tempat yang high class..jarang2 tau bleh pegi airport..ye la..family aku ni org tak berapa nk ada..
airport sultan ismail kat pengkalan chepa dulu x macam skrg..dulu klu nk tgk flight tu berlps..kena cpt2 plih port yng best kt pagar..bleh lambai2 kat sedara2 yg naik flight ni..
benda wajib aku beli bila g airport ialah belon replika kapal terbang la..pelagi..masa tu slalu berangan..bila la aku bleh naik kapal terbang ni..memang x leh bayang la..sebab bagi aku ni org kaya je naik kapal terbang..tapi skang..aku paling benci naik kapal terbang..benci time kene g meeting je,..time nk g holiday suke jekk..kekeke


bersambung..

1 comment:

Cookie Suria M said...

''membesar la aku bagai johan dengan meminum susu lactogen ni..mak aku pon cite la yang dalam byk2 anak dia..aku la yg paling kuat makan..kuat minum susu..keh keh..patut la aku ni montok smpi skang..''

no wonderla adikmu ini selim melim. segala khasiat susu abes dibolot oleh akakku rupenyeh. tihtih~