Thursday, September 28, 2006

~~ Kota Bharu n Nasik Kerabu for Berbuka

wah..hari ini cuaca mendung banget..ingat nak ujan...tgk suhu plak pagi ni..


25 C? hmmm x le panas mana..ari ni kete banyak la plak kat atas jalan..adakah aku yang terlewat atau diorang yang terlewat..heheh..
aku cukup hangin betul..nape la org kelantan ni bwk kete klu nak tukar lalauan slalu x bagi signal then dekat sgt ngan kete aku ni...yang paling aku bengang teksi..hmmm..bila la dioran ni nak berhemah di jalan raya.

smlm aku try guna google earth..sblm ni kalau guna x bleh tgk pon kota bharu..huhuh..tapi skang ni da bleh da..hihihi x le clear sgt.


ni lah pemandangan bandar kota bharu dari satelit..bila dok tenung2 makin lama makin pening..huhu..

berbuka pose smlm kire best la jugak sbb bebukak ngan nasik kerabu..sedap gile..sbb utama nasik kerabu ni mak yang buat..so bleh la makan banyak2 amik daging bakar banyak2...huhuh..smpi telupa dah niat nak makan ckit je time bukak...kenal x nasik kerabu ni?meh nak tunjuk sket..tapi ni yang bungkus nye la..heheh

tara!!..ni la nasik kerabu..mak aku plak jenis yang memang suka ile nasik kerabu..tahun lepas..aku rasa dlm 30 hari pose ada la 18 hari kitorang tepaksa makan nasik kerabu wat bebuka..tapi sebab sedap nye pasal..aiman x kisah..

p/s thanks to kak nadia..sbb jadi pengunjung pertama..blog ni da lama wujud tapi x aktif..skang ni wa mau aktifkan duniamu..huhuh






7 comments:

gitartong said...

google earth ada pakai kejap hari tu, tapi lembab sangat nak loading. saya sudah campak software itu ke satelit semula. haha!

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ said...

hehe..biasa la tu..kadang2 slow..kadang2 laju x hengat..

jamri said...

...org pompuan pun suka gak kalau nak tukar haluan tak pakai signal hehehehe....

kat ipoh ni ada satu gerai kat pasar malam yang ada jual nasi kerabu yang sedap... kalau teringin memang g beli kat situ...

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ said...

heheh...tapi sy tak..tp grm btuil kan?

ye ke?ada mcm rupa nsk krabu dlm gambo ke?

jamri said...

memang sama, boleh tambah ayam, telor masin, yg pali sy suka ikan masin dgn solok lada... nyum...nyum.. :-)

Les Moulin said...

Tengok nasi kerabu, teringat masa gi kelantan for the wedding of my sister, that was 7yrs ago ... terkejut beruk tengok breakpes makan nasi kerabu heheheehehehe

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ said...

kakak kak nad kawin ngan org klate ka?waaa...kawin ngan org mana?hehehe..
kat klate mmg brekpes nasik kerabu..mas ni tiap2 arui nasik kerabu..muka pon cam nasik kerabu da..