Wednesday, September 27, 2006

~~Pose Oh Pose

sedar tak sedar da 4 hari pose rupanya.. firstly nak ucap slamat berpose la kat member2 yg merantau..x kisah la blajo ke keje ke kat obersea nun..elly,ude,lan helmy,shu, azuri san, n sume2 la..nak sebut ramai la plak



sebut pasal pose ni..hari pertama pose rituh punya la berkobar2 bangun sahur..mak ngan abah plak tak tgk waktu imsak kul rape..kul 530 br start nak makan..makan punya makan..mcm bese la aku paling cepat..pas aku minum air je..tetiba azan..adushh...mak aku mula menjerit...cane tak menjerit oii..ayaq tak minum lagi..ubat dok dlm mulut..abah aku plak dok kunyah kuih..huhuh..punya la kaluit..mak aku bleh nak g amik air telan ubat..abah aku apa lai marah la..ye la tak reti2 nak berenti..org dah azan separuh dah..huhuh..maka berpuasa la mak aku tanpa minum air...

aku plak pas subuh tak tido ..trus jahit manik kat baju makcik aku..smbl tunggu nak keje la..pi keje kul 8..tenang je jalan..tak jam mcm biasa (ehh..kelantan jam gak ke?) ye la time pagi2..ala jam sket je..

hmm..time bebukak plak..mak jemput bebudak tahfiz (imam smayang trawih) bukak pose kat umah..hmm..aku plak smpi umah kul 530..singgah kt bazar ramadhan.. mak aku soh aku goreng ayam..(besar nye bukan yg kecik2 tuh)..aku ckp..ala 630 la..smptnye..

bile kul 630..aku turun la dapur la..skali dapur tak kuar api daa..kaluit wehh..try2 smpi kul 645.cane ni ..ayam x goreng lagi..trus amik dapur kerang (pat aku panggil dapur kerang)..digorenglah ia..

azan kul 7.08 minit..tapi ayam x masak2 lai..adoii..tu lah kekalutan hari pertama puasa...

selamat berpuasa wat sume umat islam seluruh dunia!!

3 comments:

Les Moulin said...

Alo cik adik kunang ... suka i tengok you punya gambar header tuh ...

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ said...

tenkiu tenkiu..kak nad, mas slalu je singgah blog kak nad tau..hehe

Les Moulin said...

Kalau you tak tinggal message and your blog, i tak tahu tau ... thanx.