Friday, April 26, 2013

persiapan untuk baby vs persiapan masuk rumah baru

Tu diaa..dua-dua memerlukan perbelanjaan yg agak besar..tambah2 baby sulung..semua benda nak kena beli..tapi suami kata untuk baby takpe..tapi dah letak limit brapa yg patut abes utk beli barang2 baby..klu x letak limit..nnt suka hati je shopping..
Kena beringat la jugak..mana untuk bayar bil hospital lagi nnt kan..tak kira perbelanjaan after bersalin lg..

Sejak bulan lepas dah google senarai keperluan barang2 baby ni..dah start beli sikit2..nk beli sekaligus..kami bukan jutawan..beli brg2 yg besar dulu..mcm baby bouncer, botol susu..ehh..botol susu besar ke?tadeklah..tp mas beli yg set skali ngan sterilizer seme..brand tomme tippie..beli plak online nun jauh dari uk..so kena beli awal2..bulan 6 insyaAllah sampai la barangnye..
Barang2lain mcm x beli sgt..sbb nk tau baby girl ke boy..kang beli baju pink tetiba kuar boboy..tapi baju baby girl byk yg comel2..geramnyeeee..sabar2..

abes cite bab barang baby..jom bercerita pasal rumah plak..mcm yg mas cite aritu, mas beli rumah..dlm kontrak cakap rumah tu akan siap plg lewat september 2014..aku bajet lmbt lg la kan..smpt la baby besar dulu baru msk rumah..tup..tup aku p bulan lepas dah siap cat putih bagai..haiyoo..laju la plak..
Pastu bila aku p jumpa pemaju nk serah something diorang ckp mgkn hujung tahun ni dah boleh masuk rumah..

Huhuhu..maknanya..kami dah perlu menabung untuk rumah plak..bila aku listkan item2 yg nk kena beli mcm kipas,lampu,aircond,kitchen cabinet,upah wiring,grill,tinted,autogate,alarm system..haiyoo..brapo puluh ribu nk kena ada..tu blom msk lg part aku nk smbg dapur lagi..nk beli perabot lagi..amma appa..

Bila pikir2 pasal ni seme..adakah patut aku kensel je percutian aku bulan depan..klu dh namanya pi melancong..takkan nak  bawak 500 je kot.hmmm

6 comments:

Anonymous said...

The Least Collection Of Toms Shoes For You NowTOMS shoes was created from your bulletin tomorrow. The eyes abaft the name forth with the aboriginal abstraction were to actualize shoes for tomorrow. Today, they are committed to accouterment accoutrement too. Operating out of Santa Monica, California, Toms shoes is usually an aggregation that has both non-profit and accumulation agendas. The aggregation ability architecture shoes which ability be failing and resemble acclaimed Argentine Alparagata design.[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms sale[/url] The shoes may possibly arise for accepting alone a little cher but you can account the toms wedge cipher to access them on aces discounts. You may abundance the Toms shoes from abundant absolute retail abundance shoe food abreast to the United States, but apparently the a lot of benign as able-bodied as apparently the handiest adjustment to acquirement toms shoes can be to abundance them from an Online.The folks at Nike thought it would be great if they could include chips that would record a runners progress with not only GPS technology and display it on their web site Nikeplus. It's a great incentive and allows those who can't get to the race to follow their favorite runner or runners without leaving their office spaces. [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Outlet[/url] There are many in store distributors available and also you have the option to purchase your very own pair of TOMS Shoes online and have your TOMS delivered directly to your home. A popular leather that falls between calfskin and side leather in cost is kidskin which comes from young goats. This type of leather is generally used for better quality womens shoes. A common type of kidskin leather is that which we know as suede which is created by using different chemical and natural treatments. [url=http://www.tomsfans.com]Toms Oultet Store[/url] Are you a TOMS Shoes enthusiast like us? Always wondered what TOMS Shoes is all about? Let us answer all your questions about TOMS Shoes now. These shoes were the shoes which farmers and peasants used to wear for work traditionally. Hence they are designed to be comfort wear which can be worn by a person who has to be on his feet for long hours. The sole is made of rubber and is traditionally flat, again for the purpose of comfort. The upper part of the shoe is made of canvas material or cotton as these are the best comfort fabrics available. Hence you can see that the shoe is so designed that it can be worn for long hours by a person is working on an uneven terrain and has to move around a lot.
Relate Post
[url=http://planetzoo.com.br/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=5&id=495294&Itemid=173#495294]best toms high quality for you discount buy[/url]
[url=http://www.franciaoktatas.eu/forum/2013-02-14/home-cash-loans-consider-problem-totally-free-deposit-speedily-12313]toms outlet high quality for you discount online[/url]

Anonymous said...

I read this paragraph fully about the difference of most recent and earlier technologies,
it's amazing article.

Also visit my homepage :: forum.relyonrenton.com

Anonymous said...

x perlu kensel kot.. jln kne jln jgk.. nk crik n kumpol duit kene ade fikiran dan hati yg tenang.. ahaks..

ermmm perancangan kita hampir sama. rumah and baby skali naik. alhamdulillah.. rezeki Allah.

rezzal azman said...

Same... Rumah masuk bulan 2 thn depan.. Insyallah anak lahir bulan 3/13.. Huhu..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


mohd helmi said...

As salam w.b.t. Persediaan memasuki rumah baru dianggap tidak lengkap sekiranya tidak menggilap lantai terlebih dahulu. Ini kerana rumah yang baru disiapkan semestinya terdapat tompokan air simen/pasir yang mangganggu gugat kecantikan/keindahan lantai anda. Seterusnya ia dapat merosakan lantai anda sekiranya tidak dibersihkan dengan kaedah yang betul.

Kami dari MyCuci Cleaning Services menyediakan perkhidmatan membersih lantai jubin, granite, terrazzo, parquet dan lain2 jenis juga kami buat. Perkhidmatan mencuci termasuk scrubbing, vacuum dan sanitizing. Cas perkhidmatan kami sangat berpatutan serendah RM300 sahaja.

Kebersihan rohani dan jasmani adalah keutamaan kami, in sya Allah terhindar dari sebarang bentuk najis berat. Untuk kes banjir boleh dapat special service. Maklumat lanjut bleh hubungi 013-7318409 (helmi) atau 019-6199141 (ejan). Mohon like fb page kami http://facebook.com/mycuci atau panjangkan kepada kenalan2 yang lain. tq.