Tuesday, February 05, 2013

alhamdulillah..thank you Allah

sebelum ni aku penah janji ngan diri sendiri takkan update blog sampai la ada benda best yg berlaku dalam hidup aku ni..
alhamdulillah..sehingga hari ni..dah dua impian aku untuk tahun 2012 tercapai..
yg pertama rumah n yg ke dua anak..

Cite pasal impian pertama..memang dah lama kami berhasraqt untuk mencari rumah..tapi selalu je rumah yang ditunjukkan kpd kami tak menepati citarasa. lokasi tak menarik.jauh dari family..macam2 la.pencarian bermula dengan mengusha mudah.my..memang banyak la rumah yang hendak dijual. adn one day terbekenan dengan satu rumah yang memang in dengan taste aku..modern..rumah tu ala-ala rumah ain hawani menyewa tu..keke..

harga pon dah ok..sesuai dengan bajet..aku dengan excitednya call pemaju..tapi bukan rezeki kami..rumah baru je habis terjual..frust!!
one day aku tgh pusing2 tesco, ada org bagi flyers pasal rumah..makanya saya jatuh cinta pandang pertama..terus call dan alhamdulillah semuanya dipermudahkan.walaupon bukan rumah banglo, tapi aku gembira sebab at last kami akan ada syurga kami sendiri.

impian kedua ni merupakan impian kami suami isteri setiap tahun.tapi Dia Maha Mengetahui bila masa terbaik untuk mengurniakan kami zuriat.maka kami sebagai hambaNya harus sentiasa memanjatkan doa agar suatu hari nanti kami dapat bergelar ayah dan umi.

dari tahun 2011 kami berusaha secara serius.pada penghujung tahun 2011 rawatan lap & dye dilakukan di HUSM. keputusannya tiub fallopio sebelah kanan tersumbat. dan doktor jugak telah drill my ovary due to PCOS. selepas buat prosedur tu, aku berulang alik sebulan sekali ke klinik R*EZA utk rawatan susulan. setahun berlalu namun masih lagi tiada hasil.

so pada hujung bulan 11 aku nekad nk brenti rawatan hospital..since aku amik ubat subur..berat aku bertambah sehingga 12 kg!!..bayangkan betapa gemuknya aku..huhuh..
bulan 12 tu bermula pencarian rumah kami..so memang 100% totally aku lupakan pasal anak..pertengahan bulan 12 2012 mak mertua ajak pg berurut rumah sorang bidan ni..
pas berurut tu pon x pikir sangat dah..

nak dijadikan cerita..'best friend' aku tu tak datang2..tapi simptom2 tu ada..aku wat dekkk je la..seminggu lepas tu aku ke melaka menghadiri conference..yang peliknya ialah keinginan nk makan nasik goreng yang membuak2.. pastu aku slalu terlelap dalam conference, dalam kereta, dalam bas masa nk pergi umbai..everywhere..

tapi ignore lagi..sehinggalah sehari sebelum aku berangkat ke sarawak untuk lawatan kerja tu..hati aku tergerak nk wat test..hari tu aku plak x bawak kete..and husband plak tak bleh datang amik aku awal dkat ofis..makanya aku pun mintak la sahabat aku hantar pegi kbmall.sampai kbmall terus aku terjah watsons and beli 2 kit pregnancy test. lepas tu aku terus pegi ke tandas..kelakar la plak rasanya bila dipikir..wat test dekat toilet mall..hahah..bukan sebab apa sebenarnya..aku kan nak travel jauh..so risau la kan..and aku hanya ada masa malam tu je utk sahkan..ok..berbalik kepada cerita..lepas je cek..laju je second line tu naik..tapi blur..aku teketar2 dalam toilet tu..ambik gambar (keje gila betul..hahaha) terus antar kat my BFF cum cousin.dia pon turut sama teketar2..hahaha..and aku trus sms husband aku

" B, kita kena pegi klinik malam ni"
"nape?"
"i think i'm pregnant"..(aku send skali gmbr bersejarah dalam toilet tu)
"apa tu?"(blur plak diaaa)
"pregnancy test la"
"ok"

ok je jawapan dia kawan-kawan..huhuh..lepas cek tu..mood nk shopping dah hilang..perasan tu bercampu aduk..happy..takut..semua ada..husband plak lmbt nk datang ambik..

dipendekkan cerita (takut korang bosan baca cite aku ni) malam tu terus pegi klinik.. doktor scan still x nampak apa2..dia bagi ubat je..and dia pon x confirm aku pregnant ke tak.dia mintak datang lagi after 10 days.keluar je dari klinik aku dah down..rasa sedih..betul ke tak ni.

pagi esoknya aku cek lagi..still naik dua line..instinct aku kata ada..maka sepanjang di sarawak aku harus berhati2..tak lasak..makan kena beringat..

sampai sarawak..aku p beli clearblue digital pregnancy test..aku cek skali lagi..dalam 3 minit keluar result PREGNANT 2-3 weeks..fuhh lega..

selepas 10 hari, aku pon sekali lagi pegi klinik..bila scan je..terus nampak kantung baby yang cute..alhamdulillah..akhirnya..penantian selama 5 tahun.terima kasih ya Allah..
 

6 comments:

soleil m said...

auww! you stole my picture :P

pB said...

masyaallah


tahniah tahniah

Allah Maha Besar .....


jaga diri tu molek molek.
Jangae dok lasok lasok ....
Jangae travel jauh jauh ..
kalau buleh jangae travel lasung.
Jangae naik motosikal , tau.


Banyok jangae tuuuuu

alongpaktam said...

ya allah..
syukur alhamduillah..
tahniah2!

mNa said...

tq kak PB and alongpaktam

Anonymous said...

salam..bulih tny dok g ngurut mano aritu?

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.