Monday, October 08, 2012

Perlu Kekuatan Untuk Bangkit

lately aku rasa aku kurang semangat..in everything i did..this is not me..everybody knows that i am an energetic lady..i love mingling around, i love sports, i love to work.. but me nowadays is a lady that love to be alone, hate sports so much..n takde semangat nk wat keje..

bila aku pikir2 balik..banyakkkk sebab aku jadi cani..macam2 benda yang berlaku atas aku n family..
semakin lama semakin stress..bila stress..aku jadi malas...mcm hari ni..aku terperap dlm bilik tak keluar-keluar..aku tak suka jumpa orang..aku rasa rendah diri..

i have a good job..higher pay..but i feel empty..thanks to my friend ct yang slalu teman2 pegi minum..tp smpi bila dia akan ada free time kan?one day she will get married..and i will terkontang kanting sorang2..bukan takde kawan lain..but yang lain sibuk dgn anak-anak..

one thing for sure yg buat aku down ialah kerja keras kita x dihargai..this weekend aku ada seminar kat kl n i spent my time with my best buddy Et..bila sembang2 pasal kerja, satu benda yang dia cakap buat aku sedar yang aku perlu berubah menjadi aku yang dulu..dia cakap, apa-apa yang berlaku kita perlu redha..dan teruskan hidup mcm biasa..jgn terlalu fikir and berserah pada DIA..berjela lagi lah ayat beliau..tp memang terkesan dlm hati aku..

ramai yang tak tau dah dua tahun aku wat fertlility treatment..smpai hari ni masih belum berhasil..entah kenapa aku rasa aku nk stop seme treatment tu..ubat-ubat yang aku telan buat aku jadi gemuk..satu lagi punca yang wat aku jadi stress..

mudah-mudahan aku diberi kekuatan olehNYA untuk bangkit kembali..aminn

3 comments:

Nurshuhada Zainon said...

Mas dear.... Sabar mas... i know it's easy for me to say tapi teruslah berikhtiar... I only can pray for you.. may Allah grant you with continuous strenght.... hugs!

soleil m said...

hey, you have me to teman2 go eat, shop (you pay, of course. nyahaha!) or go to chim chum! don't worry la, i won't get married this year. the latest will b in2 years. nyahahahha

too many nyahahah. i don't know why. nyahahahha

cik wan said...

sis..just patient ok...walaupun sy belum kahwin and tak penah lalui apa yg akak rs sekarang tapi akak yakinlah dengan kekuasan Allah..dia mampu mengubah segala-galanya...insyaallah ada rezeki akak nanti..