Thursday, April 14, 2011

BB Cream

mekap ngan wanita taleh dipisahkan ..betul tak?

x kisah la mekap simple2 just tenyeh compact powder je ke..but it is not normal klu pompuan x ske mekap..

as a career woman, nak x nak i have to look perfect..i have a lot of jerawat scars on my face..

when i'm in college, my mother perkenalkan satu produk ni..lupa jenama, cos*mo*derm kalau x silap la..bila apply on my face, in 3 weeks my face mcm glow + krim safi..memang x leh blah kecantikan kulit muka masa tu..T_T..

pastu tetiba terbaca dlm paper yg product tu ada bahan yg menghakis kulit and make ur skin nipis..terus i berhenti..

from that moment jerawat tumbuh melata, sehingga tiada ruang yg licin tau..sedih gile time tu..

so, i hv to find a solution, how to tutup all that parut..

my mom's fren suggest guna stick foundation jenama siam..memang parut sgt2 x nmpak..tp muka i jenis berminyak..bila bc2 magazine, rupa2nya br tau yg klu jenis kulit kita berminyak, sgt x sesuai pakai foundation jenis stick tuh..

waaaa..patut la jerawat makin byk..n plus i x cuci leklok..ye la ..masa tu gaji RM400..huhuh..nk beli compact powder kena mintak sedekah dgn mak ayah..

ok..dr 2009 tercari2 foundation yg sesuai dgn kulit muka..try mcm2 produk..still x puas hati..

klimaks kepada pencarian tersebut (eceh..guna perkataan klimaks tu)..last year start beli BB cream jenama spt di bawah mula2 pakai tu mcm x reti la..biasa pakai yg stick tu kan..bila beralih kpd liquid foundation ni x reti nk bajet..slalu je terlebih picit then membazir..

tapi serius sgt berbeza, if sblm ni i have to put on concealer la nk tutup parut seme, with this cream no more concealer needed k!

SilkyGirl BB Cream comes in two shades which is natural n radiant. i pilih yg natural..x mahal pon kan?

yang bestnya BB cream ni siap ada moisturizer n sunscreen siap,,3 in 1 ok..

sgt2 puas hati..buat masa ni still guna this brand..x terpikir nk tukar..except if tetiba jadik kaya then x pndg brg murah..wakakaka

4 comments:

efa fairuz said...

wahhhh.. akhirnya, ada jugak entry panjang setelah sekian lama kontot2 je.. hehehe

tiba2 rasa nk g watsons beli silkygirl dandan ni jugak hehheheh

Nurshuhada Zainon said...

mmg best ke?? shu pun alami problem yg sama dgn maz. shu gi jumpe doktor pakar kulit, dia kata kulit berminyak n acne prone mcm shu ni satu makan kena jaga, kedua takleh pakai compact powder, hanya pakai loose powder n makeup2 semua berasaskan powder n mineral.. huhu. payah nak jadi cantik nih kan?

mNa said...

efa - go! go! girl..p try dulu..mas x pnh cuba yg maybelline nye..tatau la klu yg tu pon ok..

mNa said...

shu - ye ke?nampak ok je muka shu..makan memang sgt2 kena jaga..tp mas belasah je..memang susah nk cantik..kena ada disiplin diri..