Sunday, April 25, 2010

Yeayy!!saya rasa selamat da sekarang

awal2 kerja..daku diperkenalkan oleh sedara sendiri utk masuk insurans satu ni..
disebabkan sgt naif pada masa itu..sy join laa..khas utk perlindungan wanita..
RM150 bulan..
tetiba..baru saya perasan..benefit agak kurang..medical card tadek..klu nak..kena apply which is mean..kena tambah duit laa..

sedangkan suami saya yang byr RM100 je sebulan dapat medical card..hmm..
sy dengan tekadnya nak tukar dari syarikat A ke syarikat yang lebih byk benefit..

tapi..masalah timbul bila utk pelan insurans sebelum ni sy wat potongan angkasa..kena la wat surat utk potongan tu..satu hal..kena g syarikat tu satu hal..

maka dari bulan 11 2009..hingga April 201o..tadek tindakan diambil..
sehinggalah pada satu hari..seorang hamba Allah menelefon..dan dia sudi bantu saya..

Alhamdulillah..pada tanggal 21 April 2010 saya telah bertukar ke pelan insurans perlindungan prudential BSN..

thanks to ceera..sebab dengan entry beliau pasal ni..membulatkan tekad saya nk tukar..
maka saya rasa selamat sekarang..kekeke..tetiba rasa nk berehat kat pakar perdana bleh x?

4 comments:

Nurshuhada Zainon said...

mas, make sure polisi prudential bsn takaful.

mNa said...

yes my dear shu..
memang prudential bsn takaful..

mizzyN said...

mcm seronot je.

mNa said...

hai mizzyN..thanks 4 droppin' by...
memang seronok.sebab sakit ati ngan pelan lama..