Tuesday, April 13, 2010

kayonyoo redmummy

minggu ni aku gabra..sebab esok aku exam PTK..banyak gila nk kena baca..aduhaii

dalam kegabraan itu, FB aku terjaga rapi ibarat menyiram bunga 3 kali sehari..

arini jadik urusetia kursus kaunseling..smbil study maut(konon)..

ehh...tatau nk cite apa laa..haa..merujuk kepada perkara di atas..

korang ada baca tak harian metro..


wah wah wah redmummy..masuk paper..serba merahh..

serba merah tu aku x heran sebab memang dia minat merah..

tapi yang aku kagum sekalik ialah kegigihan beliau berblogging sahingga mendapat

10k sebulan..hamik kau..

dia ada bagi tips la kalu nk jadik cam dia

1.daftar la blog korang ngan nuffnang

(aku da setahun mendaftar..smpi skang still x sampai 50 hengget lagi jumlah terkumpul..hinanya blog aku)

2. sentiasa update

(sekarang saya faham kenapa blog saya hina..mulai hari ini...saya akan update 10 kali sehari sampai korang muntahh..sekiannn)

3. jenguk di blog yang glamer..pastu korang tinggal komen la..dalam sehari 4-5 blog korang tinggal jejak..

(ooo..cam tu ekk..aku ada tinggal jejak kat redmummy..tapi agak2 dia sedar ke x kewujudan blog aku ni)

dah..yang lain aku x hengat..

jadi marilah kita berblogging untuk kaya macam REDMUMMY!!


p/s : entry dedikasi untuk kak red..merah kalernyee

2 comments:

mak_ngoh_selamoh said...

hahaha... mak ngoh pun ada baca gak lam paper tu. hebat oooo redmummy... mak ngoh nak jadi blackmummy lah nih

masammanis said...

ehheee..
tips2 yg menarik!
tq..