Thursday, April 24, 2008

Tik Tok Tik Tok Counting the Days

Perasaan aku skang? huh.. Bedebar ada..Cuak ada..Hepi mesti la ada..42 hari lagi korang..Alahai..Cam skejap je masa..Rasa cam minggu lepas counting ada 60 hari lagi..Tgk2 kalendar..Alamak..
Minggu ni seme kad da siap..Ceh macam byk je..Padahal 2 jenis kad je..Aku wat 2 jenis..Satu tuk member2 ngan vip n satu utk org kampung la..Excited gile aku nk nengok kad aku

Ha! Yang belambak2 ni kad tuk member2 tuk vip..Aku ske kad ni..Even my tunang pon ske gak la..Aku ni jenis suka yang design simple & nmpk eksklusif..So aku decide plih kad ni..Aku wat kad ni kat weddingcard.com..Iklan percuma lagi..Kad ni aku tempah dlm 600 je..Bagi2 ngan B

Look simple rite? Adik aku si Suria ni kata kad ni x lawa..x lawa ke korang? Ahh lantakla. Yang penting aku puas hati..Hehehe..Hot stamping k?..Tu yang penting!

Ni plak kad yang bagi kat orang kampung..Ala yang ni muras je..Warna purple..Aku ni minat pink..Tapi tema kaler aku pink talak masuk plak..Huhuh..Kad ni aku beli kad kosong..1000 keping..Skeping 42 sen ja..Ha kira la bape..Then aku g cetak 45 hengget je tuk 1000..So korang kira la rege skeping bape..Penah skali aku tanya satu kedai..Kad ni siap cetak regenya RM1.43 korang..Mahal la plak..Sib baik aku bijak..huhuh

Alahai..Ni aku nk bgtau apa pasal gmbr aku ngan B..Malu la plak..No komen pasal gambo ni..Kekeke

Ha..ni B aku yang sibuk dok pilih kasut dia..Aku pon ske la nk curik gambo dia..Ni da kedai ke berapa da B aku pilih..Bukan x bekenan tau..Tapi kaki la badaknya besar..Susah nk carik kasut..Last2 jmpa gak la..Aku lupa lak brand apa..Ahh lantak la kan B..Asal muat je =P

Arini..B aku majuk lagi la korang..Last2 aku malas nk layan..Aku ckp kita takyah jmpa la wat sementara..Bila da ok crk la aku..
Skali dia msg balik "Nk carik katner? dlam laci? dlam almari?ehh syg gemuk x muat lam laci." Amik ko..Sempat lagi perli aku!
Hello..aku tgh diet..5 hari (tolak semalam sebab lauk sedap gilo..Adik aku yang "masak", kunun masak la kan..padahal nye tukang kacau je la..Abes baju aku yang mahal tu"), da x makan nasik. Lapo2..Ni tak turun berat aku mau aku baling penimbang tu..Nampak sangat tipu!

Hah! Dalam bilik Ma aku ada satu cermin..Punya la tipu cermin tu..Sapa la yang wat cermin tu memang nk kena hempuk arr..Bila aku tgk cermin tu mesti aku nmpak kurus..Aku ingat aku memang kurus la korang..Skali aku timbang..Cehh! Tipunya cermin..Tgk cermin bilik aku br la betul saiz body aku sebenar..Bodo nye cermin!

Ha satu cite lagi! Aisehh panjang lak cite arini..Mlm tadi aku tido bilik baru la korang..Masa tgh tido2 tu aku perasan bunyi enset..Tgk2 da 1 missed call..aku pon tepon balik (B aku la tepon) tak tgk pon nombor..bila bunyik org angkat..aku trus ckp "Syg..Sori ayang tido"..Skali aku dgr org jawab.."Kaza..Kaza..jap ekk panggil Abewa". Lorr..ni pekehel adik dia angkat ni?..Bila aku tgk..Alamak rupanya aku tepon umah B aku!..Sib baik bukan bakal bapak mertua aku yang angkat!..hahahah..

sekian tuk arini..

6 comments:

pB said...

tak nak jemput kak pB ker???

nak la gak kad kawin tu ...

Anonymous said...

mas..lawa ape kad kawin hok vip n member tu..nmpk elegant..simple..aku suke..hehehe..dila..

mas said...

kak pb nk jemput gak..seme2..balik ker cuti skulah ni?

Biarlah rahsia said...

mas takde lah gemuk pun biasa aje akak tgk...(hehe td jumpa kat pizza hut kat UMK-P.chepa tu)...tp mas tak kenal akak...masuk2 aje pintu pizza td terus nmpk muka mas dgn tunang....tak sangka plak leh jumpa kat situ...

anyway....selamat melangsungkan perkahwinan tak lama lagi....dan selamat menjalani hidup berumahtangga yg penuh suka duka masam masin manis pahit semua ada tau.

k.bie.

KV said...

tu ler, kemaruk sgt nak kawen. Ahahaha

mas said...

uishh jmpa kak bie ke?kak bie yang ne satu..kui kui..nape tak tegur..aishh..tadi makan salad je..huhu benci2 teliur tgk abe makan pizaaa..