Saturday, December 15, 2007

Banjir..banjir

semalam..kami sekeluarga jalan2 g meninjau banjir..da jadi habit keluarga kami..stiap jumaat msti kena kuar..

banjir kat KB ni da masuk sminggu..tapi alhamdulillah da surut sket..tapi harini air yang da surut tu naik balik..kesian kat mangsa2 yang umah2 yang kena banjir..



pagi tadi..ada match ngan USM..pasukan SUK antar pasukan ping pong..bola jaring..bola sepak..badminton..sepak takraw..dan golf..

terer gak team USM ni..abes di belasah nya kami..dlm byk2 game..badminton je yang kitorang jadik johan..taniah tuk USM



petang tadi.pas balik dr USM..aku,ma n adik kuar..hajat nk g tgk perabot ngan pat pengantin..

firstly skali pegi lavino..set katil byk yang lawa2..n aku da bekenan ngan satu ni..harga dalam 3K..ok la kot..



pastu masa on the way ke PC..nk p survey2 pakej pengantin..hujan teramat lebat..bwk kete pon slow..smpi PC..ada jmpa satu kedai..penat2 la park kete seme..br perasan kedai tu tutup..pastu p depan lagi..tgh2 survey..telepas satu kedai..g lagi telepas satu lagi..tapi yang ni memang besar kedai..trus buat u turn..p balik kedai tu..

masuk je..dalam ati.waaaaaaaa..cam complete je kedai ni..sume ada..dr wat hantaran..kad jemputan..gift..sume2..mula2 just nak survey..tapi tatau cane bleh terpikat plak dengan pakej kedai tu..




anak tuan kedai
ni pakej yang aku amik..

PAKEJ ELEGANCE

PELAMIN PILIHAN SENDIRI (TERKINI)
HIASAN BILIK TIDUR (IKUT PILIHAN)
SEPASANG SONGKET (L/P)
4 PASANG LACE (L/P)
GAUN DAN TUXEDO DAN PERSALINAN MODEN
ACCESORIES PENGANTIN (VEIL,TIARA DAN KERIS)
MEKAP 3 KALI (AKAD NIKAH,BERSANDING DAN BERTANDANG)
RAKAMAN VIDEO SEPANJANG MAJLIS
3 ROLL GAMBAR
1 LAMINATE ALBUM
HIASAN MEJA MAKAN BERADAB 10 ORG
2 BIJI KHEMAH 20X20,100 KERUSI,10 MEJA BERALAS,SCALLOP,KIPAS DAN LAMPU,MAKANAN TUK MEJA PENGANTIN 10 ORANG
KAD JEMPUTAN 300 KEPING
GUBAHAN HANTARAN 10 BEKAS SIAP DENGAN ALAS DULANG
ARCH DAN RED CARPET
KEK TIGA TINGKAT

HARGA RM6866.00

ok ke harga tu?

13 comments:

Nurshuhada Zainon said...

weikkk, ok sgt la... kan? kan?

mas said...

tu la shu..ok kan?tapi abear soh bersederhana la plakk...tepaksa tukar pakej lain

k.bie said...

Salam kenalan...

Alhamdulillah dh nak kawin yea...tahniah...

jgn lupa jemput k.bie nanti.

ok sgt dah tu mas rasanya....berbaloi dgn servis yg akan diberi nanti....

Nurshuhada Zainon said...

tapi kos dia tu pakej lengkap. mas takyah pk benda2 lain dah. sbb kalao bayor separately pun, sama gak in total. uoo abear dah ckp ek? hurmm tu takleh nak kata ape lee, kena ikut ckp bakal suami hehe ;)

sumie said...

salam perkenalan,

sori nk menyampuk gak.pakej tu dh ok.complete sumer.rugi akak tak jupe pakej macm tu time kawin masa bln 10 aritu.hehehehe.sebab tak sempat nk g survey memanyak kedai.

heheh
ni mesti kedai pengantin yang kat ngan kg baung pc tu kan.

mas said...

sumie ~ aah..kat kedai tu la..tapi org kata menang dlm kertas harga tu..tapi nanti jadi harga lain..spupu lak ckp..servis dia tak elok..tatau la

shu ~ tu la shu..skang ni tepaksa gi survey pat lain..

Razzi Rahman said...

Wow!...cutenya baby tu...anak Mas ke? I wonder lah you ni yang mana satu. Selalu datang kedai bro ke?? Hmmm...Tapi kalau lelaki tu husband you, bro rasa macam pernah tengok je.

All the best!

mas said...

bro razzirahman ~ saya tak kawin lagi la..hehehe..tu my fiancee..pegi beli kopi RADIX tu baru skali..tapi lalu dpn kedai beribu2 kali da..

~purplechoc~ said...

first time here.
da nk kawin ek.
congrates!

erm mmg cmtuh ke kos kawin.
wawawa..byk nye pakai uwit.

pB said...

Mughoh sangat lar tu ...

Tapi , sebaik baik nyor g survey tempat lain dulu jugok ...

N 1 more thing ...

jangae lupo jemput kak pB ...

Razzi Rahman said...

Bro gempak je hehehe :)

Jemputlah kami, maybe Bro dan Cat bisa hadir di hari besar you tu.

p/s Tapi both of you macam dah lama kahwin. Hehehe...maybe dah lama bercinta.

So I wish you all the best.

mas said...

purplechoc ~ thanks for droppin' by..tu baru sket tau..byk lagi nak kene pikir ni..mau 20K abes..

kak PB ~ mesti la mas jemput..tak penah lupa kak PB..

bro Razzi ~ memang hajat di hati nak jemput..esp. cat la..hehe..kami macam da lama kawin ke?huhuh..becinta baru 9 bulan..serasi kot..becinta sebulan trus nak kawin..

kasutVincci said...

waduh waduh waduh... persiapan besar besaran ye mas! Ok la tu. Bukannya sokmo nak kawen kan?