Saturday, September 08, 2007

Endurance N Shopping Day~~

hehe..tajuk arini very interesting..shopping day!!hehehe


pagi2 lagi bonda eden sibuk ajak p KB..eden bukan tanak p tapi eden benci sebab arini ari sabtu..sebab lain parking amatlah susah..bepeluh2 eden dalam kete buruk eden..sebab lain eden nak berehat sbb smlm eden balik dlm kul 11mlm p kat endurance di raja kat gunong bachok..

mula2 nak cite pasal endurance..sbb eden ni da keje gomen..eden dpt le jemputan p majlis pelepasan tuk 120km ngan 80km..

yang wat den excited sbb dlm kategori 80km..YDP Agong pon masuk betanding..hehe..hensem sungguh Agong kita ekk..dengan machonye Tuanku Mizan memacu kuda..eden ingat lagi no jersi Tuanki 111..tapi eden lupa nama kuda Tuanku..yang eden ingat kuda Tuanku baka australia n da 18 thn umur dia..

satu lagi Raja Permasuri Nor Zahirah..lawa sgt..pas pelepasan kategori 80 km tu..KDYMM Sultan Kelantan dan Raja Perempuan berangkat..Tuanku Nor Zahirah still kat situ tunggu Tuanku Mizan abes perlumbaan..how sweet..disebabkan Tuanku still x berangkat..eden pon taleh la nak pulang..plus org atasan pon tak balik..

dlm kul 10 baru Tuanku berdua berangkat ke Renaissance Hotel.


eden yang kepenatan..

Oklah itu semalam punye cite..hari ni punye cite ialah hari shooping baju raya..

tahun ni sempena eden dapat gaji pertama eden da berazam nk sponsor la baju raya ma n adik..abah tanak baju raya..huhuh..so arini eden di paksa rela ke KB tuk bershopping..memandangkan khamis ni da puasa..n eden takde masa..eden p la jugak walau pon eden tau arini ari sabtu..n kalau ari sabtu tak sah klu x jem..n tak sah klu parking x penuh..

dlm kul 11 eden pon betolak p kb..jalan x byk sgt kete tapi bila smpi kat bulatan jam..kete da banyak..pastu da smpi kat pasar MPKB..adushh tadak parking..tunggu 1 jam still tadak parking..bepeluh2 eden dlm kete buruk eden..ada ekon tapi x rase..pastu eden ngan ma decide nak p crk pat lain..alhamdulillah dapat..

first skali p zon ria..carik stokin tangan tuk makcik eden yang nk p mekah..tadak..seterusnya p carik kain kat pasar MPKB..heheh..lama gak pusing2 last skali da dpt yang bekenan..nama pe tah kain tuh..kami betiga amik kain jenis yg sama cuma kaler je berbeza..adoii..eden x bape suka klu same ni tapi takpe la..ma amik kaler coklat..adik kaler ijau..eden kaler maroon..gambonya x sempat di ambik..ma eden da siap potong da kain tu..pe yang eden suka bila p shopping ngan ma sebab ma suka tawar menawar..harga asal kain tu RM45..ma tawar dpt la jadi 30..so RM90 je la..heheh..next destination..p carik kain tudung..kat kedai istanbul..



ni la kain tudungnya..hijau tuk adik..pink tuk eden..ma nye da simpan dlm lemari..

pastu kami p plak mydin..cdg nk carik stokin tangan la...skalik eden tejumpa la plak sarung bantal ni..



hehe..sama la plak kaler ngan baju raya eden..cantik tak?tapi yang frustnye x cukup satu lagi..ada 5 je..regenye brape?RM8.90 je sehelai..

maka berakhirla sesi membeli belah eden pada hari ini..

hari ni abe eden p pulau perhentian..punya la syok abe eden ni smpi dia lupa nk charge hp dia..geram betul..tapi takpe la..biar la dia begumbira ngan kawan2 dia sblm dia tepaksa becuti bwk eden nnt..hahaha.abear eden ni klaka betul cr dia melamar eden..dia ckp cani.."syg,sudi tak syg jadi teman tidur abg?"..kakakak..mula2 eden x phm..rupa2nya dia melamar..



gamba ni masa nk p tok bali..abe eden bawak kete sangat la berhemah..tak pecaya tgk la gamba..serius x hengat..k la..eden nk besiap bwk abah eden p klinik..sakit perut la plak ayahandaku ni..

2 comments:

kasutVincci said...

mas, kak kv stuck jammed kat simpang pauh butut (before gunung) masa ptg jumaat tu. Ingatkan dpt tgk agong lalu depan mata. Hmm...org lain. Tp kuda2 yg masuk endurance tu lawa betul Kagum tgk.
Err..pagi sabtu tu, kak kv n co pi kb gak. Siap makan mihun celup kat pasar MPKB tu.;)

Cookie Suria Muhammad said...

ya ya!~
new baju raye 4 me?
hijau plak 2!
i like! i like!~
muahs! muahs!~