Thursday, February 14, 2013

Tadek alahan..is it ok??

 

alhamdulillah, my pregnancy dah nk masuk 8 minggu..tapi yang jadi kemusykilan langsung tadek morning sickness..cuma kadang2 rasa tak lalu makan and letih..tu pon petang ke malam je..

risau plak bila ada yg cakap klu langsung takde morning sickness pon tak elok jugak..hormon tak kuat katanya..betul ke kawan2?

6 comments:

pB said...

tok payoh nok rusing sgt.
Memea ado orghe hok bilo ngandung , dio tak dok alahae.

mNa said...

gitu ke kak?tu la..sbb klu ikut belah mak mas..memang tadek alahan langsung dia ckp..thank ek kak

soleil m said...

your alahan comes to me. sampai dapat mc tau i? -.-'

Anonymous said...

Xdok alahe xdok mslh la..aku dulu pun xdok alahe..pening2 gtu jah..don't worry la...yg penting jg kesihatan..mkn mkanan yg berkhasiat..minum susu..tdo klu blh pakai stoking..tkt msk angin..
Deela..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Muhammad Akbar bin Abdullah said...


Bagi wanita mengandung yang tidak mengalami morning sickness, ini bukan bermaksud hormon dia tak kuat tapi dia mempunyai threhold untuk mengalami loya dan muntah yang tinggi. Ini bermakna dia tidak mudah mengalami simptom-simptom morning sickness.