Monday, November 08, 2010

Ingat Mengingati

sudah jarang update blog..bukan sebab bz, bukan sebab malas..cuma mencari identiti blog..
kdg2 terasa takut untuk menulis..takut jika dikatakan riak klu show off apa yg dibeli, apa yg dibuat..
takut org menilai kita dr sudut lain..yg sebenarnya kita x pernah ada niat itu..

hari minggu yg sudah, hati sgt tidak tenteram..
rasa tidak keruan, marah, rasa sedih..sgt x tenang..
berada di rumah mertua..tp rasa nk berkurung dalam bilik..
tak pernah berkelakuan sedemikian..menyebabkan suami sedikit pelik..
berkali2 dia keluar masuk bilik..

suami : kenapa x keluar
isteri : mengantuk (padahal sedikit pun tidak)
suami : ok

mata cuba dipejam..tp hati masih x tenang..
maka sy cuba menenangkan hati dgn bacaan Ayat Kursi dan 3 QUL...berulang2 kali..
ajaibnya ayat suciMu ya Allah..hati sy terus tenang..dan tertidur..

untuk renungan bersama :

Semakin kita jauh dariNya, semakin dekat Dia kepada kita.
Percaya atau tidak, segala tindak tanduk kita semuanya atas izin Allah.
Kita merasakan diri kita semakin hanyut dibuai mimpi duniawi,
tetapi sebenarnya tidak,
Allah sentiasa bersama kita,
Allah tahu,
kita memerlukan Dia,
kerana kasih sayang dan rahmatNya meliputi seluruh pelusuk ciptaanNya.

4 comments:

KV said...

akak tulis jer apa nak tulis, tempek jer bebli pape kalo nak tempek. Hmm..ntah la, mmg tau setiap org ada penilaian msg2. tapi...kita pun berhak ke atas blog kita. Pepun, janji kita hepi. Pissss

mNa said...

tu la kan?
persepsi org berbeza..ada yg x kisah..suka baca apa yg kita tulis..
tapi ada jugak yg ckp kita nk menunjuk la apa la..blog ni mcm diari kita..org nk suka ke x suka ke..biar la..kan?

soleil_m said...

bila Allah uji kita, maknanye DIA masih care psl kita. DIA nk tgk kita ni ingt lagi x kt DIA :)

ujians can come in so many forms ayte?

mNa said...

yes my dear..