Friday, October 02, 2009

Rumah Seri Kenangan

semalam ikut B, dia ada game bola..lawan team apa tah..n wat kat padang rumah seri kenangan pengkalan chepa..
omigod..da lama sgt teringin nk masuk area rumah seri kenangan ni..

masa mula2 masuk x nampak pon mana2 orang tua..masuk da lam sket baru nampak n aku tetarik dengan sekumpulan 3 orang tua tgh makan kat bawah pokok..
dan yang lain2 x nampak la plak..

bila b da park kete..sambil2 tunggu B main, aku baca majalah..tapi hati meronta2 nk pegi pat 3 orang pakcik makcik tadi

saya jalan2 area rumah seri kenangan, syukur pakcik makcik tadi ada lagi..
saya : assalamualaikum
mereka : waalaikumussalam

seronok sangat sembang dengan diorang..pakcik tu bahasakan diri dia ayah soh, makcik sorang tu mualaf..tak berapa faham dia cakap..n makcik sorang lagi melayu..kesian dia kena strok..cakap pon tak berapa nk jelas..

ayah soh kelakar sgt, cite pasal family dia..anak2 dia..cite betapa bangganya dia dengan kejayaan anak2 nya 7 orang anak, ada yg keje petronas, ada company sndrk kt kl, pensyarah uitm..masa tu tepikir tapi kenapa dia ada di sini?

seronok melayan kerenah pakcik ngan makcik2 ni begaduh..hihihi..gaduh2 manja..
yang makcik mualaf tu dok sibuk belajar menulis angka 8..penuh satu muka surat dia tulis..

pertemuan petang semalam berakhir apabila B da abes game..saya janji saya akan pegi lagi rumah tu carik ayah soh..saya nk dengar cite dia..mereka sunyi saya tahu..

3 comments:

{Suria Muhammad} said...

nok nges sero baco enrty ni.. T_T *tibe2 emo*

Mrs. Bee said...

mas mmg peramah...untung pakcik2 tu kalau mas slalu g sana.. ;p mcm dlm drama laks...hee3.. terasa insaf kejap

mas said...

su3~memang budak ni emo sket..

mrs.bee~ tu la..mcm drama lak kan?sedih la plak aku rasa weii