Thursday, July 23, 2009

Lari..Lari..Kebakaran

wehh..semalam PK ngan husband menyinggah di Tesco pas balik kerja..

cadangnya nk isi perut ngan kenny rogers..masa tu dalam kul 6.30 ptg..

smpi2 je, terus p amik duit n g bahagian ladies..skali kuar bunyi pelik..

dalam hati " bunyi mesin mop lantai kot"..tgh pilih seluar..kuar plak bunyi loceng..

aku : B, bunyi loceng apa tu?

B : ntah..pilih la cepat.

terus la pilih..skalik aku nampak sorang salesgirl lambai2 kat aku ngn B

sales girl : kak! kak! cepat kuar..ada kebakaran.

aku: hah?!!B, cepat lari..

aku tekedek2 lari..tapi husband aku rilek la plak..aku tinggal dia jauh ke depan nun ( jgn kata aku x sayang laki k)

tgk kat area tangga, asap da bekepul2 da..hah sudah..sempat ke nk turun ni..

pak guard : ikut sini! ikut sini!..kat sini ada tangga

aku ikut la arah yang pak guard tu cakap..skali ampes..pusing2 kuar kat escalator tadi jugak..

asap makin banyak ni..aku da panik..

aku : B, cane kete kita?bleh amik ke?

B: tak tau

masa turun escalator tu, geram betul aku..makcik2 sume ilek je..tadek nk lari2 sket..sume rilek cam nk g shopping..

pak guard : cepat! cepat!..lari2 sket ( baru seme nk kalut.haish!)

masa turun tu nampak la asap bekepul2 dari car park tingkat 2..( sib baik aku x park kete kat situ,memang niat awal nk letak kat atas )

smpi je bawah, aku ngan B belari2 la nk p selamat kete..sib baik la selamat..

huhu..itulah kisah tragis aku ngan B semalam..

P/s : rupa2nya bukan TESCO yang terbakar..ada sebuah kete CITREON yang tebakar kat tingkat 2 tu..huhuhu

3 comments:

{Suria Muhammad} said...

bak kata abe wa 'gabra je lebih' =.='

rara n jaja said...

haha...ingat kan 1 tesco 2 terbakar..haaa baru jadi berita hangat

mNa said...

su ~ memang i kalut..baru tau ke?..keke

rara n jaja ~ kalu satu tesco tebakar..da rentung da aku gamaknya