Wednesday, January 02, 2008

Gerammm

eeeeeeeee..geram betol..rasa marah..rasa geram..rasa nk nangis..benci benci benci...
ptg tadi aku g kedai pengantin norh*n*tuh..adoii..
aritu aku ada booking pakej elegance..pastu kene bayar 300..pastu tetiba mak tanak lak..
tuan kedai tu ada bgtau sblm ni klu tak jadi bleh amik baju 3 pasang..ok lah

pastu minggu lepas aku p kedai dia ngan B sebab nk g amik baju tuk tunang..pas bgtau dia x jadik nk amik pakej tuh..pilik nye pilih aku amik satu baju ni..da fitting siap dia kata kena tambah 80..tambah pe kajadahnya lagi..


tuan kedai : mas kene tambah 80 lagi i
aku : nape lak?
tuan kedai : baju ni 380 sepasang..
aku : hah?ye ke?ermm ok la..

aku tepaksa la amik sebab pikir 300 deposit da bagi..

ptg tadi aku g lagi sbb nak amik baju tu la..sblm ni aku ada tepon tuan kedai.dia ckp nnt dia bagi selendang sekali..
pas aku try baju aku ckp la nk tgk selendang..aku amik la satu slendang yg cantik gile ni..
pastu masa nk byr dia kira2..

tuan kedai : 165
aku : eh..nape 165 plak..
tuan kedai : selendang tu kena bayar 85
aku : eh aritu ckp free
tuan kedai : mana ada..x free la

aku ni tepaksa la bayo..sebab ada pelanggan lain..gi*e la kedai ni..bayangkan baju tunang ke aku abeskan 465..logik tak??
pastu aku p nangis kat bakal tunang aku..sib baik dia tak salahkan aku..huhuh..

2 comments:

puteh said...

rasa cam kne tipu mmg skit ati..
aku pn biase kne..
org mniaga biasa r tu..
tp bkn sume org mniaga cmtu..
aku yang last(stkt ni la..)kne time bli nset..
mula2 ckp ori +-600rmje.
*xigt jmlh tepat*
full set.
skali ngn memory card..
pastu aku p r cucuk duit.
mai balik dia ckp +-600 tu
hrga dftr plak..
dia nk +-700..tp tu AP pnyer..
klu nk ori kne tmbh lg +-100..
adui..
nsb baek dah cucuk lbih.
aku pn um ok r sb dah lm abes ms kt ctu..kira byr je lah.
tup2 time byr tu org len(partner dia kot)plak y kira..
dia suh tmbah lg +-80 utk memory kad.
klu nk anti virus kne tmbh lg 30..
ei..time tu aku rs nk cancel jer!!
panas beb!
bes tu aku cari balik r org y mula2 tu..
cakap pnyer ckp last2 dia bg la 780rm.ngn memory card.anti virus xbagi..
aku pn malas nak btegang urat.tertekan2.
byr je la..huhu..
mmg skit ati.
len kali kne lbih bringat..
tp bringat2 pn last2 kne jgk.
ni y lemah nih.
pnjg mcm krngn aku pnyer komen.
maaf lh , tuan rumah.

mas said...

aahh..memang tensen gile..rasa nk maki je kat situ..sib baik aku ni penyabar..klau idak mau aku belasah je tuan kedai tu..baju tunang smpi 465..